tarieven
lesdagen en lesadressen
vakanties
lesvoorwaarden
over de viool
veelgestelde vragen
toelatingsexamen conservatorium
Vioolles en keyboardles
in Gouda en Krimpen
Tel: 0182-524549
tips
vioolles

Vioolles en altvioolles

Inspirerende vioollessen tegen de scherpste tarieven in de regio, door docente met 30 jaar ervaring.

Gediplomeerde viooldocente Natasja van Doesburg geeft vioolles en altvioolles in Gouda en Krimpen aan de Lek.

 

De klassieke lesmethode vormt de basis voor het vioolonderwijs van Natasja.
vioolleerling In de les komen dan ook naast de klassieke componisten als Vivaldi, Bach en Mozart, andere muziekstijlen naar wens aan bod, zoals tango, opwekking, klezmer, Iers, en Balkan.
Er wordt gewerkt met aansprekende, leuke methodes en muziekstukken.
Door mijn vele jaren ervaring als viooldocent weet ik leerlingen op een snelle manier middels leuk en toegankelijk speelmateriaal op een degelijke manier viool te leren spelen.

Individuele lessen geven de leerling een stevige ondergrond. De privélessen scheppen de mogelijkheid om een hoog niveau te bereiken.
Daarnaast vormt dit een goede basis om samen te musiceren. In de les zal samenspel veel aan bod komen.
Natasja motiveert de leerlingen ook mee te spelen in een van de vele ensembles en orkesten, die er in de omgeving zijn. Ook is het mogelijk samenspellessen te volgen samen met andere leerlingen.

Resultaatgericht lesgeven staat centraal in de lessen. Dit echter wel met behoud van speelplezier en enthousiasme! Aan de hand van doelstellingen worden de resultaten in de lessen geevalueerd. Ook wordt er met de ouders contact onderhouden over de voortgang in de lessen.

Vioollerares Natasja geeft individuele lessen op alle niveaus.

vioolleerlingKinderen leren spelenderwijs vioolspelen. Kennis van het notenschrift is niet nodig.
In het begin leert een kind met behulp van plaatjes en opdrachten allerlei speeltechnieken. Noten lezen volgt daar weer vanzelf uit.
Eerst leert de vioolleerling strijken, daarna pas spelen met de vingers. Binnen 10 lessen is het mogelijk liedjes te spelen.

Natasja geeft ook kleuterviool. Jonge kinderen krijgen vioolles, op een eenvoudige manier gepresenteerd met leuke liedjes en speelse opdrachten. Het is hierbij prettig als een van de ouders bekend is met het notenschrift om de kleuter thuis wat te kunnen begeleiden bij het oefenen.

Volwassenen kunnen nog prima met vioolles starten op latere leeftijd. Altijd al viool willen leren spelen en is het er nooit van gekomen? Kinderen de deur uit en eindelijk tijd voor jezelf?
Samenspelen met andere volwassenen in een strijkensemble? Met pensioen en tijd om leuke dingen te doen? Bel me (tel: 0182-524549) en durf de stap te zetten! Ik geef goede, gestructureerde lessen met aansprekend repertoire in een prettige en motiverende lesomgeving.
Omdat volwassenen anders leren dan kinderen kan het leren snel gaan. Motivatie, een ontwikkelde motoriek en bewust luisteren kunnen een pre zijn, als je als volwassene viool wilt leren spelen.

Vioollerares Natasja leidt ook op voor het toelatingsexamen conservatorium. Zie verdere informatie hierover op het linker uitklapmenu.
Ook kandidaten voor de Schumann-academie kunnen bij haar terecht.

vioolleerling

Zie voorbeelden van een samenspelochtend: Can Can van J. Offenbach en Drowsy Maggie

Waarom kiest u voor privé-muziekles?
Viool is een lastig instrument om te leren bespelen. Het is ongeschikt om in groepjes te leren, omdat er enorm veel individuele aandacht nodig is het instrument goed onder de knie te krijgen. Bij individueel onderwijs is die persoonlijke aandacht en begeleiding er wel, die bij groepjes onmogelijk gegeven kan worden.
Een gebrekkige start resulteert in een gebrekkige techniek en uiteindelijk in een lager niveau en minder speelmogelijkheden.

De altviool is een goede keuze voor mensen, die van een donker en warm geluid houden. Fysiek is het handig grote handen en armen te hebben, omdat het instrument groter is en zwaarder aanspeelt dan de viool. Ook als je het prettig vindt in een ensemble ondersteunend te zijn i.p.v. de melodie te spelen, dan is de altviool mogelijk een geschikt instrument.

Ik ben bekend met het fenomeen HSP (hooggevoelige mensen) en heb me erin verdiept. Hooggevoelige mensen zullen bij mij een veilige leeromgeving vinden.

Ik ben in staat mensen met autisme op een goede manier te begeleiden. Heb hier ervaring mee in mijn praktijk.

Het is mogelijk les te krijgen via Skype. Dit is een handige aanvulling op live-lessen.

Natasja is lid van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond en van de European String Teachers Association. Tevens is ze aangesloten bij de Dutch Viola Society.


Reviewsvioolleerling

Privacy Statementvioolleerling vioolleerling

vioolleerling vioolleerling vioolleerling  

 

tips