Vioolles en keyboardles
in Gouda en Krimpen
Tel: 0182-524549
tips
nieuws

Nieuws voor mijn lespraktijk

Leerling Thijs van der Linden heeft zijn toelatingsexamen altviool met goed gevolg afgelegd en is toegelaten tot de vakopleiding van het conservatorium! Hoera!

Nieuw: Het is momenteel mogelijk de lessen via Skype te volgen.

Oud-keyboardleerling Shelby heeft haar opleiding Docent Muziek aan het conservatorium van Rotterdam afgerond en heeft een fantastisch goed praktijkeindexamen gedaan!

Oud-leerling Matthea heeft haar opleiding Barokviool aan het conservatorium van Amsterdam afgerond en speelt nu in bekende internationale Barokorkesten!

Leerling Noah speelt in het Barokorkest van de Universiteit Utrecht!

Leerling Renske in na auditie toegelaten tot de eerste violen van het orkest Sjosjanim. Gefeliciteerd!

Leerling Tamar heeft auditie gedaan voor het Viotta Jeugdorkest en is bij de eerste violen geplaatst. Bravo!

4 leerlingen van mij hebben meegedaan met het slotconcert van het Internationaal Kamermuziek Festival met Janine Jansen op 28 juni 2015 in Vredenburg, Utrecht.

In 2009 en 2010 speelden Angelique Schipper en ik de Voorstelling "Als er maar een baard aan zit". De voorstelling is momenteel zeer actueel, omdat ik daar witte Piet Viool was. De kinderen vonden het prima dat ik wit was. Hier de link naar de demo op youtube.

Hoera!Mijn oud-vioolleerling Mattea heeft in april 2014 haar eindexamen aan het Conservatorium van Den Haag gedaan!
En inmiddels heeft ze hier ook werk gevonden!


5 leerlingen van mij hebben meegedaan aan de Nieuw Sinfonietta Strijkersdag op 22 november 2014 in de Anton Philipszaal in Den Haag!

Hoera! Mijn vioolleerling Hanna heeft met haar pianist Marc de 1e prijs gewonnen voor duo's op het nationale muziekconcours, de Maassluise muziekweek van 2011 met hun vertolking van Brahms' 1e sonate in G  !
Hierbij de link naar het Youtube-filmpje van de slotavond, waarop ze dit spelen: Brahms 1e sonate deel 1

Het Hofstad Jeugdorkest, waarin vioolleerling Joy speelt, is in 2010 eerste geworden van alle jeugdorkesten van Zuid-Holland. In 2011 Zijn ze met de nationale wedstrijd tweede geworden van heel Nederland!

Joy heeft ook opgetreden met Jan Vayne!
Vioolleerling Hanna was prijswinnares tijdens de Maassluise Muziekweek van 2009. Gefeliciteerd !

Keyboardleerling Shelby heeft de hoofdprijs gewonnen bij Jetix Megatalent 2009. Hoera !

In november 2013 staan er bijzondere concerten op mijn agenda:
Concerten bij Kaarslicht met koor Zang en Vriendschap uit Berkenwoude.
De concerten vinden plaats in de Dorpskerk in Berkenwoude.
Op het programma met de naam "De Baltische Zon" werken geschreven in de 20e en 21e eeuw uit de Baltische staten. Ik zal zelf werken spelen van Arvo Paert, Eduard Tubin en Janis Porietis.
De concerten zijn op vrijdagavond 15 november 2013 om 20.15 uur en op zaterdag 16 november om 15.00 uur en 20.15 uur.poster leerlingenavond


 

Op 25 november 2012 gaf ik een concert in Museum Gouda met pianist Cees-Willem van Vliet rond de componist Robert Schumann.
We speelden in de Gasthuiskapel voor een volle zaal. Hierbij wat plaatjes van krantenknipsels en de concertposter.

artikel krant Gouda


poster concert


artikel Goudse Post
In Elsevier nr. 20 van 2012 staat over musiceren: Er komt geen einde aan de lijst van goede redenen om naar muziek te luisteren, en als het even kan om zelf te musiceren. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft al aangetoond, dat muziek in staat is het genots- en beloningscircuit in onze hersenen te activeren en sneller dan wat ook emoties op te roepen. Nieuw onderzoek aan de Amerikaanse Emory University wijst uit, dat het op jonge leeftijd leren bespelen van een instrument tot op hoge leeftijd voordelen biedt. De onderzoekers ontdekten dat ouderen die in hun jeugd minstens tien jaar een instrument hadden bespeeld, veel beter scoorden op allerlei geheugentests en intellectuele taken. Muziek bevordert dus de ontwikkeling van de hersenen, en daardoor blijft een mens heel lang scherp. In Canada toonden onderzoekers aan dat mannen en vrouwen met"muzikale hersenen" op hoge leeftijd gemiddeld ook een beter gehoor hebben.

Hieronder vijf links naar opnames van samenspelochtenden:

Can Can van J. Offenbach

Drowsy Maggie

The Mason's Apron

Country Gardens

Pears van Sheila Nelson


 

 

 

Viool en stok gestolen!
Van een leerling van mij is er op 20 februari uit huis een viool gestolen. Het gaat om een donkerrode viool met het brandmerk Silvester Maucotel erin.
De viool heeft een karakteristieke lak, nl craquele en de lak is na 120 jaar nog steeds niet uitgehard.
Er zat ook een stok in de kist van het merk Walter Mettal.

 


Mijn nieuwste cd is uit! Het is een kerstcd genaamd "Zoektocht naar Kerst"gemaakt met crk Adonai uit Waddinxveen en mijn strijkensemble. Bestellen en beluisteren kan via hun website www.crkadonai.nl . Hij is super mooi geworden.


plaatje cd

Mijn Kleischip-cd is uit! Samen met Angelique Schipper en Foske Kleima van www.kleischip.nl heb ik een kindercd gemaakt met de titel "Met het Kleischip naar Texel". Het is een cd vol avonturen rond het eiland Texel. De cd is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Verhaaltjes worden afgewisseld met liedjes en versjes, waarvan ik de arrangementen heb geschreven en die ik ook heb ingespeeld. De cd is te bestellen via boven genoemde website.


plaatje cd


Zo stond ik in november 2008 in de Libelle:

Libelle november 2008

 


 

tips